Kvaseni rogljicki

Kvašeni rogljički

Sestavine:

– 0,5 kg moke
– 2 dag kvasa
– 1 rumenjak
– 250 ml mleka
– 1 dl olja
– 1 žlica sladkorja
– 1 žlička soli
– marelično polnilo za peko PRESAD

Zamesi testo in pusti, da v posodi za vzhajanje testa 2-3x vzhaja.* Nato testo razdeli na štiri dele. Oblikuj štiri hlebčke, ki jih na podlagi za valjanje razvaljaš v obliki kroga. Vsak krog razdeli na osem delov. Tako dobiš osem trikotnikov. V širši del trikotnika damo marelično polnilo za peko PRESAD in nato testo zvijemo v obliko rogljička.
Oblikovane rogljičke namaži z rumenjakom ali mlekom. Peci približno 25 minut pri temperaturi okoli 175°C.

*Testo lahko narediš tudi v avtomatu za peko kruha na programu »izdelava testa«.