Hitre poletne testenine s paradižnikovim sokom Presad

Sestavine:

– 0,5 kg testenin
– 1,5 l paradižnikovega soka PRESAD
– 200 g bučk (ali druge zelenjave po lastnem okusu)
– 285 g koruze (lahko iz slanice)
– 200 g graha (lahko iz slanice)
– sol (po okusu)
– 2 žlički sladkorja
– 3 jajca
– 250 ml sladke smetane
– začimbe (bazilika, zelena, peteršilj, provansalske začimbe, …)
– maslo za namastitev pekača

Bučke narežemo na kocke. Stepemo jajca in jim prilijemo sladko smetano. Pripravimo si tudi vse ostale sestavine.

Pekač namastimo z maslom. Vanj stresemo surove testenine, zalijemo jih s paradižnikovim sokom PRESAD, posolimo, potresemo s sladkorjem in zelenjavo, prelijemo z mešanico jajc in smetane ter začinimo s priljubljenimi začimbami.

Pokrijemo s pokrovom ali Al folijo in postavimo v pečico na 190 ˚C za 45 – 60 min.

Pred koncem pečenja lahko posodo odkrijemo, potresemo z naribanim sirom in še malo zapečemo.

Ponudimo s parmezanom in sezonsko solato. Dober tek!